Facebook

Wydarzenia

powrót
Jak gotować w Pesach i nie zwariować? - warsztaty kulinarne
  • Kto:Dorośli
  • Gdzie:JCC Warszawa, ul. Chmielna 9A
  • Kiedy:Środa, 1.04.2015, godz. 18:00

Jak gotować w Pesach i nie zwariować? - warsztaty kulinarne

W środę, 1 kwietnia 2015 o godzinie 18:00 zapraszamy na pesachowe warsztaty kulinarne. Podczas warsztatów nauczymy się jak robić tradycyjne kule macowe i wegański rosół, a także poznamy kilka sztuczek jak pysznie gotować bez chamecu* czyli niekoszernych na Pesach produktów. Będzie to świetna okazja by wspólnie upiec bezglutenowe ciasto.

Prowadzenie: Maria Niziołek
Koszt: 25 zł (członkowie JCC 15 zł)
Zapisy: biuro@jccwarszawa.pl
Liczba miejsc ograniczona!

*Chamec to wszystkie produkty, które zawierają przynajmniej jedno z pięciu zbóż (żyto, owies, pszenica, jęczmień, orkisz) oraz zakwas. Żydzi aszkenazyjscy w czasie święta nie jedzą także tzw. kitnijot czyli kukurydzy, ryżu, prosa oraz warzyw strączkowych.
Korzystanie z naszej strony oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies.
Akceptuję Politykę plików cookies (Nie pokazuj mi więcej tego powiadomienia).